Lissabon deel 2

Op de dinsdag hadden we bedacht om naar het strand te gaan. Wederom met de trein. We namen de trein naar Cascais, wat een reis van 45 minuten was. Op het station huurden we 2 fietsen en fietsten naar Guincho. Na een fietstocht van zo’n half uur kwamen we bij een prachtig strand. Mooie golven, fijn zand. Uiteraard hebben we de gekochte fles wijn verorberd. Daarna langs Boca de Inferno gefietst. En toen de fietsen weer ingeleverd bij het station.

We waren op tijd weer terug in de stad. We hebben ons wat opgeknapt en zijn daarna naar Chapito a Mesa gelopen. Een geweldige tent. Je moet wel even weten waar het zit en gaat naar binnen via een winkeltje. Het uitzicht is fenomenaal, de inrichting heel uitnodigend en het eten verrukkelijk!

http://chapito.org

De volgende dag, woensdag, hebben we de pont genomen naar de overkant van de rivier, naar Calcilhas/Almada. Mooie tocht over de Taag met uitzicht op de brug en het Jezus-beeld. Daar aangekomen zijn we na een wijntje op een terras naar Ponto Final gelopen. Dit is een visrestaurant aan de rivier. Hier had ik over gelezen en wilde ik heel graag heen. Wij zijn op de heenweg door het dorpje gelopen. Maar de lift vanaf de klif naar beneden deed het niet. Dus moesten we een eind naar beneden lopen. Ook prima, maar handiger is het om direct vanaf de boot rechtsaf te slaan en langs het water te lopen. Kun je ook gelijk genieten van een heleboel streetart! Bij Ponto Final hebben we echt zo heerlijk gegeten! Echt de moeite waard. En je zit er prachtig. Vooral gaan lunchen daar, dan is het er rustig!

https://get10things.com/lisbon/dinner-lisbon/ponto-final/

Daarna weer de boot gepakt een drankje gedaan bij Time-Out market! Ook een aanrader, zeker als je van lekker eten en drinken houdt! Wij hadden helaas net geluncht dus we hebben het bij een drankje gehouden. Daarna door de stad geslenterd. Terug naar het appartement om ons op te knappen. We waren al eerder langs een heel leuk tentje gelopen. Daar zijn we gaan eten. Het heet Os Gazeteiros en is een klein restaurant waar je een menu van kleine gerechten met bijpassende wijnen kunt nuttigen. Hele bijzondere gerechtjes, veel groente en vis, plus de lekkerste wijnen. Niet goedkoop, zeker niet voor Portugese begrippen, maar echt de moeite waard!

http://osgazeteiros.pt/en.html

Daarna beetje op tijd gaan slapen, want op donderdag gingen we vroeg op pad.

Donderdagochtend werden we om 9 uur verwacht in de haven in Belem. Met de uber ongeveer 25 minuten vanaf ons huisje. Daar werden we ontvangen door Francisco op zijn trimaran. Francisco is een marine-bioloog en we gingen met hem 4 uur lang varen en op zoek naar Dolfijnen. Het was geweldig. Dolfijnen hebben we niet kunnen vinden, maar het varen was prachtig en we hebben twee walvissen (dwergvinvissen) gezien. Francisco weet heel veel van de omgeving en de dieren die in het water leven. Hij vertelt er boeiend over in prima Engels! Echt een belevenis!

www.ecco-Ocean.com

Het was echt bloedheet die dag en we hadden honger. We namen daarom een uber naar LX Factory. Daar hebben we eerst even wat gegeten. Daarna zijn we rond gaan dolen in deze te gekke plek. Allemaal leuke winkels en cafeetjes, overal steetart. Zeker heen gaan als je de kans krijgt.

Maar we waren daarna even helemaal op. Het was zo warm en het was al een lange dag. Daarom namen we de uber naar het appartement. Daar vlakbij was nog een leuk, lokaal marktje, waar we nog wat mooie, handgemaakte dingen kochten plus een glaasje Ginjinha. Dit is Portugese kersenlikeur die je echt moet proberen. De dag ervoor waren we bij Ginjinha Sem Rival om de likeur te drinken! https://www.google.nl/amp/s/saudadesdeportugal.nl/ginjinha/amp/

Na een dutje in ons huisje, gingen we lopend op weg voor ons laatste diner en onze laatste avond in de stad. Ik had iets gelezen over een van de bekendste chefs in Lissabon: Jose Avillez! Hij heeft verschillende restaurants in Lissabon (en Portugal), waarvan Bairro Avillez mij het meeste aantrok. Toen we er aankwamen, was het heel druk. Er was pas rond 22.15 uur plek. Voor ons prima. Dat uurtje hebben we doorgebracht bij de buren: Cervejaria Tribdade. De allereerste bierbrouwerij in Portugal, in een oud klooster. http://m.cervejariatrindade.pt

Daarna aan tafel in de Taberna in Bairro Avillez. Er waren wat misverstanden met het eten en de tafels, maar buiten dat hebben we het fantastisch gehad. We hebben een gewurztraminer uit Lissabon gedronken, ongelooflijk. Verder verschillende kleine gerechtjes gedeeld. De inktvis was het lekkerst. Dit was wat mij betreft het beste restaurant waar we die week gegeten hebben. https://www.bairrodoavillez.pt

Moe maar voldaan weer terug naar ons appartement. Dit keer was de uber er zo snel dat Dirk nog op het toilet zat toen hij aankwam! Voor 4 a 5 euro brengen ze je van de ene naar de andere kant van de stad. Ideaal!

En toen was de vakantie weer voorbij. Op vrijdagochtend weer naar het vliegveld. Wat een topweek!

Het Portugese wijnpakket bestaat uit een Vinho Verde, een rode wijn uit de Douro en een Rosé Port! In totaal 27 euro per pakket!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *