Wijnreis naar Duitsland

Afgelopen zomer zijn we op (wijn)reis geweest in de Ahr en Mosel in Duitsland. We hadden maar een weekje vrij en besloten niet te ver weg te gaan. Met de camper reden we eerst naar het Ahrtal. In Ahrbruck vonden we een mooie camping (Dentall). Tijdens de dagen dat we daar verbleven hebben we een deel van de rotweinwanderweg gelopen (http://www.rotweinwanderweg.de). We startten bij de regierungsbunker en hebben zo’n 10 kilometer door de wijngaarden gelopen. Onderweg hebben we wat gegeten en gedronken bij http://www.foersterhof.de. Daarna zijn we via weinhaus Kriechel (http://www.weingut-kriechel.de/m/) teruggereden naar de camping. Bij zowel Forsterhof als Kriechel hebben we heerlijke wijn gedronken en gekocht. De eerste flessen zaten dus in de Camper. Het Ahrtal is echt een prachtige omgeving.

De volgende stop was op een camping aan het Pulvermaar in de Eifel. Een bijzonder Maar (kratermeer) van 70 meter diep en bijna perfect rond. Wij stonden bij Feriendorf Pulvermaar op de camperplekken (een aanrader!).

Vlakbij de camping hebben we een geweldige wandeling gemaakt naar de Klidinger Wasserfall. We hebben 2 uur gewandeld en geklauterd zonder een ander mens tegen te komen. Een mooie ervaring zo vlakbij Nederland. De natuur, het uitzicht en de waterval zelf zijn de wandeling meer dan waard.

(https://www.google.nl/amp/www.eifelinfo.nl/de-klidinger-waterval-de-hoogste-waterval-van-de-eifel/amp/)

Na deze wandeling zijn we naar het weinhaus van Markus Molitor gereden aan de Mosel in Bernkastel Wehlen. Een behoorlijk chique wijnhuis waar wij in ons rode bussie aankwamen. We werden gastvrij ontvangen in een prachtig proeflokaal. We konden nog wat wijnen proeven en gingen uiteindelijk met zo’n 15 flessen weg. Vooral de rosé was een topper.

Onderweg hadden we een klooster gezien dat een bierbrauhaus bleek te zijn. We besloten daar wat te gaan eten. Echt overheerlijk gegeten. http://www.brauhaus-kloster-machern.de

De volgende dag op naar Trier. Net buiten de stad bij weingut Vonnell hebben ze prima camperplekken. Heerlijk tussen de wijngaarden en op loopafstand van de stad. http://www.vonnell.de

We besloten daar aangekomen eerst naar de stad te wandelen en fietsen te huren. Na een toeristische fietstocht, een wijntje bij de Porta Nigra en heerlijk koffie drinken en ijs eten bij Christi’s besloten we nog een uurtje te winkelen.

https://www.christis-trier.de

Toen we het winkelen zat waren kwamen we terecht bij Kesselstatt (http://www.kesselstatt.com). Als je in Trier bent echt heen gaan! Daar heerlijk gegeten en gedronken.

De volgende dag een fietstocht langs de Mosel gedaan en geluncht bij Croatia.  Ook echt een aanrader in Trier (http://www.croatia-trier.com)!

En terwijl we daar zaten te lunchen met uitzicht op de Mosel besloten we nog mee te gaan met de rondvaartboot. Een rondvaart van een uurtje over de Mosel. Ook erg leuk. En onderweg nog even een overheerlijke cocktail gedronken.

Daarna de fietsen ingeleverd en wederom bij Kesselstatt op het terras belandt. Maar daar niet blijven hangen, want we hadden al eerder besloten bij Beckers te gaan eten.  We namen een taxi naar de camping. Daar fristen we ons op en liepen we in 20 minuten naar Beckers. Dit is een wijnhuis, hotel en een restaurant met 2 michelinsterren. In het wijnhuis kun je bovendien voor een bescheidener prijs ook heel goed eten. Dat hebben wij gedaan. Goddelijk, evenals de wijnen. Na het eten hebben we nog een doos wijnen gekocht en zijn we naar de camping gelopen.

http://www.beckers-trier.de

De laatste dag van de vakantie hebben we doorgebracht in het palmenparadies in Euskirchen, de perfecte afsluiter.

Na een week ontspanning, inspanning, wijnproeven, heerlijk eten, prachtige natuur en een geweldige stad en met zo’n 40 flessen wijn rijker, reden we weer naar Nederland.

Duitsland is prachtig. We gaan dan ook zeker terug. Misschien binnenkort al een weekendje!

En ik heb om iedereen mee te laten genieten ook nog een wijnpakket. Zie hiervoor het volgende bericht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *