Barbecue-workshop

Afgelopen zaterdag heb ik bij een goede kennis een workshop barbecuen gehad. En dan niet zomaar barbecuen, nee barbeceuen op de Big Green Egg en de Black Bastard. Ik heb er veel van opgestoken en ook nog eens verrukkelijk gegeten. We begonnen met een bubbeltje en wat olijfjes. De eerste gang waren erg lekkere garnaaltjes Pil Pil met een stokbroodje. Onder het afdak en met de houtkachel aan was het nog goed toeven buiten. Tweede gang was een mooi stuk tonijn met hele goede Japanse kruidenrub. De smaak van de wasabi was het lekkerst! Daarna leerde ik hoe je een staartstuk van een koe bereidt op de Green Egg. Ook werd een geweldig stuk bavette bereid. Deze was gemarineerd en vacuüm verpakt. Ik moet dus zeker zo’n vacuüm apparaat kopen. Net als een draadloze thermometer, die echt onmisbaar blijkt. Na de tweede gang zijn we toch binnen gaan zitten. We hebben echt heerlijk gegeten. Ook het dessert was bereid op de barbecue. De witte chocolade voor de pannacotta was gesmolten op de barbecue waardoor er een hele lekkere rooksmaak aan zat. Daarbij een stukje peer dat ook was gekarameliseerd op de barbecue.

Ik heb heel veel geleerd en ga nu maar eens sparen voor een mooie Kamado grill! Ook kreeg ik de tip om het barbecueboek van Julius Jaspers aan te schaffen. Ga ik zeker doen!image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *